Θανάση Κάππου: 100 + 1 Εταιρικά σήματα, λογότυπα, προϊόντα που άφησαν εποχή



"Η νέα δουλειά του φίλου και συναδέλφου Θανάση Κάππου, ο οποίος με πολύ κόπο συγκέντρωσε πολλές δεκάδες εμπορικά και βιομηχανικά σήματα, έτσι ώστε το ξεφύλλισμα της έκδοσης να μοιάζει παιχνίδι αναμνήσεων - γλυκό ή πικρό, δεν έχει σημασία, σίγουρα όμως ένα παιχνίδι που σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με την ηλικία του αναγνώστη, μπορεί να γίνει και παιχνίδι συνειρμών.

Αν αυτή είναι μία διάσταση αυτής της εξαιρετικής δουλειάς, η άλλη διάστασή της είναι το ξετύλιγμα των κοινωνικών σχέσεων που προκαλεί. Ενδεικτικά λοιπόν μπορεί να πει κανείς πως το "Αιγαίον" είναι η γλυκιά γεύση της μνήμης, η "Κωτσόβολος" συμβολίζει τον πρώιμο καταναλωτισμό των πρώτων δεκαετιών μετά από τον πόλεμο, αλλά η Πειραϊκή Πατραϊκή είναι ένα σημαντικό μέρος της μεταπολεμικής βιομηχανικής ιστορίας - σημαντική εν πολλοίς - είναι ενδεικτική των σχέσεων ενός δυναμικού τμήματος αστικής τάξης με το τραπεζικό κεφάλαιο, την άνοδο και την πτώση μιας κορυφαίας βιομηχανίας, εμβληματικής στην εποχή της, αλλά και τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν.

Γι' αυτό και σε κάποιον φιλέρευνο αναγνώστη η έκδοση αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως μπούσουλας για να καταδυθεί στην γνώση της επιχειρηματικής ιστορίας του εικοστού αιώνα. 

Μία δουλειά που δέχεται πολλές αναγνώσεις και γι' αυτό εξαιρετικά ενδιαφέρουσα."

Του Δημήτρη Χαροντάκη, Δημοσιογράφου - Εφημερίδα, Το Βήμα



Τιμή πώλησης: 15,00 €




ISBN: 978-960-88299-5-4

Σελίδες: 213

Εκδόσεις: ΑΛΗΘΕΙΑ

Έτος Έκδοσης: 2016
 
Από το Blogger.