Στο μυαλό του Α.Τ.



Εποχές βαθιάς περίσκεψης. Τα πολιτικά πράγματα για την Αριστερά ευρέως στην Ελλάδα βρίσκονται στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας που πιθανώς δύσκολα θα ξεπεραστεί. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια αξιόπιστη λύση από κάθε άποψη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μοιάζει σα να βρίσκεται σε φάση αποδρομής και παρατεταμένης αναζήτησης. Ζητώντας βηματισμό που πρέπει να συνδέσει την άκρη με τη μέση και τη γωνία με το κέντρο. Στο βάθος και το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, την ανθρωπογεωγραφία του οποίου αποτύπωσε στα Νέα του Σαββάτου ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης.
Αντικρουόμενες τάσεις και πλατφόρμες που κρύβουν μια γενικευμένη πολεμική. Πολεμική που δεν είναι παρά μια μάχη χαρακωμάτων. Ο στόχος μια καλύτερη θέση στην pole position στον δρόμο για τον Φλεβάρη. Μοναδική παραφωνία τα μικροεπεισόδια μετά φωνής και οι φασαριούλες από πάνω προς τα κάτω για μια συνθήκη με ημερομηνία λήξης τον Φλεβάρη.
Κάπου εκεί στη μέση και ο Α.Τ. Πιθανώς πιο έτοιμος από ποτέ. Περιμένοντας τις εξελίξεις…Αν, και βιάζεται λίγο… Βλέπει, ακούει, και το κυριότερο σημειώνει. Πρόσωπα και πράγματα. Ξέροντας πια τι θέλει η κοινωνία. Κινείται χωρίς βιασύνες. Δομικά και συντεταγμένα. Άσχετα εάν κάποιοι νομίζουν το αντίθετο.
Στις μικρό-μάχες δεν παίρνει θέση. Το κατάλαβε έστω και αργά. Αφήνει άλλους να σκούζουν και αγοράζει χρόνο. Με εξαίρεση μια το πολύ-δύο περιπτώσεις που έκανε τα κουμάντα του. Στη μια άνευ σημασίας, γιατί ο συνομιλητής του είχε και έχει πολιτικό λόγο και υπόσταση. Σέβεται και τιμά…
Ξέρει πια πως δεν είναι ώρα για αστεία. Συζητάει με πολλούς και ακούει προσεκτικά λίγους. Μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού τους ανθρώπους για τα θέματα της Υγείας. Με μικρή προτίμηση στον μελλοντικό Υπουργό Υγείας σε περίπτωση νίκης.
Περίπου πέντε για τα θέματα της Οικονομίας (διεθνών και εγχώριων) ζητημάτων, ακούγοντας πιότερο προσεκτικά τον κύριο “Kαθηγητή” σε κρίσιμα και καίρια ζητήματα. Μια υποθήκη για το μέλλον.
Φυσικά υπάρχει και η εκδοχή της πιθανής ήττας στα στις εκλογές. Άνθρωπος που τον ξέρει καλά από τα παλιά διατείνεται πως δύσκολα θα παραμείνει στο “τιμόνι”. Ξέροντας πως κλείνει ένας κύκλος. Για ένα χρονικό διάστημα θα μείνει στη γωνιά και μετά θα κινηθεί αναλόγως.
Ένα από τα βήματα που κάνει με μεγάλη προσοχή είναι το μάζεμα ονομάτων για τα ψηφοδέλτια. Με πολύ προσοχή και φρέσκα πρόσωπα. Σε λίγες περιπτώσεις μοιάζει να έχει καταλήξει. Να, εκείνες οι δύο μεγάλες εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μεγάλο νομό της Δυτικής Ελλάδας!
Ο γράφων έχει την τύχη να συνομιλεί και ενίοτε να περπατά με ένα εκλεκτό μέλος του «Κύκλου των Σκιπιώνων». Με διαβεβαιώνει πως είναι πιο έτοιμος από ποτέ. Ξέρει πως και τι πρέπει να κάνει. Φυσικά και με ποιους. Φτάνει να δούμε. Ο χρόνος θα δείξει… Α, και να είστε σίγουροι πως ξέρει. Καλύτερα από πολλούς.
Καλή εβδομάδα!
Από το Blogger.