Tρεις λέξεις



Η ιστορία με κάθε επιφύλαξη όσον αφορά την απόλυτη ακρίβεια της. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που και εκατό χρόνια να περάσουν θα τους θυμούνται(Χ.Φ.) σε αντίθεση με εμάς που δεν θα μας θυμάται κανείς. Πόσο δίκιο είχε!
Ο Μάνος Χατζηδάκης άνθρωπος με αναπτυγμένο μουσικό κριτήριο και αισθητήριο έβλεπε μπροστά. Σε όλα. Αναγνώριζε δημιουργούς και προοπτικές. Αγνοούσε επιδεικτικά τις “μινιατούρες”. O Λουκιανός Κηλαηδόνης ήταν ένας από τους δημιουργούς που ο Χατζηδάκης είχε ξεχωρίσει εξ΄ αρχής, πόσο μάλλον σε εκείνα τα πέτρινα χρόνια της προ- ΠΑΣΟΚ εποχής που καθετί προοδευτικό και αριστερό δεν έπρεπε να φαίνεται και να ακούγεται πουθενά. Λίγα χρόνια μπρος, λίγα χρόνια πίσω, δεν έχει καμία απολύτως σημασία ο χρόνος που ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης ήθελε να καταργήσει την πάλη των τάξεων, ο Γεώργιος Ράλλης τα έβαλε με τον «Λούκι» και την μουσική. Εντός του Κοινοβουλίου, για την μουσική του που έπρεπε να είναι παράδειγμα προς αποφυγή.
Ο Μάνος ψυχή του Τρίτου Προγράμματος δεν καταλάβαινε από εξουσίες και παραινέσεις. «Τα παιδιά του Δεκέμβρη» ήταν και θα ήταν πάντα κομμάτι τα ψυχής του. Υπουργός Πολιτισμού ο Αθανάσιος Τσαλδάρης με το γνωστό παρατσούκλι. Παίρνει μια μέρα τηλέφωνο τον Μάνο για να του δώσει δήθεν κατεύθυνση να κόψει τον Κηλαηδόνη από το Τρίτο Πρόγραμμα. Του έδωσε τη μαγικότερη απάντηση όλων των εποχών: «Νανά είσαι βλάξ».
- Καλημέρες!

Υ.Γ(1) Είμαστε με τον σωστό Ανδρουλάκη. Τον ΜΙΜΗ
Θεσσαλονίκη 1945. Με την αδελφή του.
Από το Blogger.