Αναμνήσεις από μια συνέντευξη, 12.1.2019


Είναι φυσικό και αυτονόητο χωρίς ίχνος έπαρσης πως μια συνέντευξη με τον πρωθυπουργό αποτελεί ένα γεγονός. Άγχος, ένταση, προετοιμασία και εκείνο το παράξενο συναίσθημα της συνάντησης με έναν άνθρωπο που δεν παύει παρά να είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας.




Ήταν 2 Νοέμβρη του 2017. Πέμπτη. Στην ζωή μου έχω φορέσει κοστούμι τέσσερεις φορές Αυτή ήταν η πέμπτη. Λάθος μεγάλο. Το περιβάλλον ήταν πιο οικείο απ΄ ότι νόμιζα και πίστευα.

Ο Αλέξης (φίλος και σύντροφος), πιο άνετος απ΄ ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος για ένα πρωθυπουργό. Ήξερε και θυμόταν τα πάντα γι΄ αυτό που λέμε τόπι. Εντός και εκτός των συνόρων. Μας τα χάλασε στον Παναθηναϊκό και την Γιουβέντους αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σε όλα τέλειος.

Με αίσθηση της συνθήκης σε βαθμό ιδιαίτερο και πέραν του δυνατού. Δεν είναι εύκολο να κουμαντάρεις μια χώρα που λέγεται Ελλάδα και μάλιστα στην παρούσα φάση. Μπορείς να του προσάψεις πολλά και πιθανώς να τον κατηγορήσεις για περισσότερα. Δεν ήταν όμως “ψημένος” όπως οι προηγούμενοι.

Η Ελλάδα ήταν και μέχρι το 2015 παρέμενε με ελάχιστες εξαιρέσεις ΧΩΡΑ ΕΠΙΓΟΝΩΝ. Κάμποσες οικογένειες την διοικούσαν και την κυβερνούσαν χωρίς έλεος. Καραμανλής. Παπανδρέου. Μητσοτάκης. Βενιζέλος και πάει λέγοντας.

Λίγα τα περιθώρια και οι αντιδράσεις για τον ίδιο το 2015. Είπε πολλά που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν και να υλοποιηθούν. Όχι γιατί δεν ήθελε αλλά γιατί πολύ απλά δεν θα του το επέτρεπαν τα “τσακάλια”.

Ήταν δείγμα λαϊκισμού; Ναι, αναμφίβολα. Ήταν επιβεβλημένο; Πιθανώς. Μια μόνο παρατήρηση. Διάφοροι ιθύνοντες κοντά και γύρω, που έστηναν και “προγραμμάτιζαν¨για “Θεσσαλονίκη-Αθήνα”, δεν θα μπορούσαν να του δώσουν κατευθύνσεις και συμβουλές για να είναι κατ΄ άτι πιο ψύχραιμος.

Παρ΄ όλα αυτά έχει αίσθηση και συναίσθηση. Πως να το κάνουμε ρε παιδί μου έχει ένα χάρισμα. Όσο και να μην αρέσει σε κάποιους ο τρόπος που εκλαμβάνει και αντιλαμβάνεται τα πράγματα είναι πολύ ιδιαίτερος. Το ζήτημα της Μακρονήσου. Ο μόνος που με τον Αριστείδη Μπαλτά κατά την γνώμη του γράφοντος έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για την σωτηρία του ξερότοπου.

Mια συνέντευξη που για τον γράφοντα το άρθρο τούτο ήταν κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Έβγαλε ποδοσφαιρικές και μη ειδήσεις. Σίγουρα μια συνέντευξη σταθμός, αφού για πρώτη φορά ο Α.Τ. μίλησε για τις ποδοσφαιρικές του προτιμήσεις.

Ελπίζουμε και στα επόμενα. Μετά τον Οκτώβρη του 2019. Φυσικά!


Από το Blogger.